...

Laat je inspireren!

DANSEN ~ MIJN GROTE PASSIE

15 maart 2021

Sinds ik 5 ben doe ik aan jazzdans. Samen de fiets neerzetten bij de oma van één van de vriendinnetjes. En dan hadden we één keer in de week les. Al spelend nieuwe bewegingen leren. Wat een genot.

Naarmate ik ouder werd, werd het dansen ook wat serieuzer. Van 1 x in de week, ging ik naar 2-3 x per week dansen. En leerde ik steeds meer te dansen met expressie en daarmee met mijn emoties en gevoelens. En voelde ik vertrouwen en veiligheid. En naast trainen, was er altijd veel ruimte voor gekkigheid. Sprongen we op elkaars rug, deden we Ghost Busters na en verstopten we ons in het toestellenhok. Technieken en veel trainingsuren zorgden ervoor dat we mee mochten doen met wedstrijden. Wij als kleine groep, tussen al die verschillende grote en professionele verenigingen. Ik weet nog goed dat ik een keer alles van binnen heb laten zien en echt contact maakte met één persoon in het publiek. En deze man bleef verbijsterd kijken, alsof ik mijn verhaal aan hem mocht vertellen. En hij het woordelijk snapte. Hij zat aan mijn “lippen” gekluisterd. Achteraf ontroerde mij dit. Enerzijds omdat ik me zo had laten zien en gaan en anderzijds om wat ik voelde, iemand ziet mij om wie ik ben, het raakt de kern en dit was prachtig. Achteraf ontvingen wij een jurycommentaar, waarop stond dat één dame een echte danseres was. Ze omschreven het als: dit is waar dansen om gaat. Ik voelde meteen dat het om mij ging, maar durfde dit niet zeggen, uit angst. Alle mede dansers zeiden direct dat is Annemarie. Mijn leidster zei: hohoho, dat is helemaal niet gezegd. Iedereen danst even goed. En daarmee werd ik niet gezien en gehoord in mijn kwaliteiten. In eerste plaats niet van mezelf, en ook helemaal niet door anderen. Hiermee ben ik me steeds meer gaan aanpassen.
De komende tijd wil ik je graag meenemen in mijn reis en welke betekenis dans hierin voor mij heeft gehad. En nog steeds heeft. En dat keuzes binnen mijn bedrijf ervoor zorgen dat ik dit nog meer mag gaan dansen. Maar daarover meer in mijn volgende post😉.

Hier droomde ik van!

15 maart 2021

Ik kan me nog goed herinneren dat ik rond mijn 20ste naar de voorstelling van dirty dancing ging met mijn moeder. En ik vond het fantastisch. Totdat ik brak bij het laatste nummer. Ik voelde het verdriet van binnen omhoog komen. Diep van binnen huilde ik diepe tranen. Maar van buiten liet ik slechts wat vocht toe. Ik wist niet goed wat me overkwam. Hoe kan ik zo geëmotioneerd zijn van een voorstelling?

Ik besefte me dat ik daar had willen staan. Het verhaal dat zij vertelde, dat leek wel mijn verhaal. Omhoog getild worden en de vrijheid voelen om te zijn wie ik ben. Wauw. Dit besef kwam binnen bij het laatste nummer.

Nu, jaren later, voel ik dat dit gedeeld mag worden. Als eerste voor mezelf, als reminder om te blijven voelen en hiermee mijzelf te zien. En anderen te inspireren om te blijven voelen en die kwetsbaarheid te gebruiken om jezelf te zien.

Toen dacht ik dat ik de enige was die niet durfde te voelen, gelukkig weet ik nu anders. Deze weg zorgt ervoor dat ik nu kies om alleen nog maar vanuit mijn hart te werken. En volledig kies voor Relax-Dance.

Relax-Dance is de “speelse” weg naar verbinding (met jezelf en de ander), voelen

Social Media

Let's
connect!

Blog

Lees mijn laatste blog en je bent weer helemaal op de hoogte!

Lees verder

Contact

Mail me voor meer informatie of een GRATIS kennismakingsgesprek!

Mail Annemarie
^