...

Laat je inspireren!

AANdacht

03 september 2020

Aandacht voor jezelf, zo bijzonder als je dit jezelf mag geven. En tegelijkertijd zo moeilijk als je altijd AAN staat en je hoofd overuren draait.
Wat als hard werken je natuur is geworden en je hoofd geen nee meer kan zeggen? Dan ervaar je spanning in je lijf. De spanning van altijd maar ja zeggen en nooit eens aandacht aan jezelf schenken. Jouw lichaam schreeuwt om jouw aandacht.
Vandaag weer een mooie wandeling gehad met een ambitieuze en hardwerkende moeder. Het voelde voor haar als een opluchting om echt eens aandacht te krijgen en om gezien te worden in haar “zijn”. En niet weg te rennen voor haar gevoel, maar stil te staan bij alles wat aandacht nodig heeft.
Stil staan en vertragen, zo lastig als je gewend bent om altijd voor anderen te zorgen. Ik help je de aandacht geven die jij jezelf (nog) niet geeft. De aandacht om met liefde naar jezelf te kijken ♡. En met minder hard werken een groter geluksgevoel te ervaren.
Herkenbaar? En wil je niet langer doorrennen? Ik geef jou de aandacht die je nodig hebt om te kunnen vertragen en stil te staan. Twijfel niet langer, jij bent het waard! Plan een vrijblijvend telefoongesprek in en ik bel je terug: www.annemarieknoop.com/pak-je-twijfel-aan.

Ont-wikkelen

03 september 2020

Wees LIEF voor jezelf Deze zomer heb ik besloten om mijzelf als ondernemer verder te ontwikkelen. Ondernemer zijn is nu eenmaal meer dan alleen coach zijn. En ik merk dat ik het steeds meer als een reis zie, ik haal eruit wat bij mij past en daarvoor neem ik de tijd. En daarbij geef ik mezelf ook meer de tijd. Ik hoeft niet alles in één keer te kunnen. Ik mag proberen en hiervan leren. En dan is er geen begin en eindpunt, maar ik ben onderweg en geniet.
Ik vergeet nooit dat ik in mijn zoektocht naar “wat wil ik nou” een advies mee kreeg: “Geniet van het onderweg zijn”. En ja daar gaat het om, met een open blik de wereld bekijken en zien wie of wat er op mijn pad komt en wat ik hiermee wil of ga doen.
Ja, ik ben altijd al gek geweest op ontwikkeling. Voor mijn burn-out ging het bij mij vooral om het einddoel, de prestatie en daarmee de waardering van anderen. Oogkleppen op, hard werken, vol opgaan in het geleerde en 1-op-1 kopiëren van hetgeen ik had geleerd. Van genieten was geen sprake…
Dit is nou precies wat ik in mijn coachtrajecten wil meegeven. Geef jezelf de tijd om je te ontdoen van alles wat niet meer past. Want die snelheid kennen wij ambitieuze moeders maar al te goed. Je weet dat je hiermee geen aandacht hebt voor dat wat écht belangrijk voor je is: namelijk stilstaan en met aandacht kijken naar wie jij bent. Om je te ontwikkelen en daarmee te durven ZIJN wie JIJ bent. Ren niet langer door en geef jezelf de AANdacht die jij verdient! Wil jij samen met mij de eerste stap zetten? Plan hier jouw kennismakingsgesprek www.annemarieknoop.com/pak-je-twijfel-aan/ en ik bel je terug.

 

♡ VOELEN ♡

30 juli 2020

Pak je twijfel aan!

Pak je twijfel aan!

Een woord waar ik tot twee jaar geleden niets mee had. Of laat ik het beter zeggen: niets mee durfde. Want die gevoelens van angst, verdriet en boosheid waren er allemaal. Ergens voelde ik ze, maar wilde ze niet zien. Uit angst voor wat er allemaal wel niet naar boven kwam, ging ik door in “doen”. Meer en harder werken, meer geven aan anderen, meer shoppen, meer uitjes plannen…

Op die momenten was ik afgeleid en hoefde ik die zware last niet te voelen. Wat ik me niet besefte is dat ik aan het vluchten was. Vluchten voor mijn gevoel en daarmee steeds verder af kwam van wat ik diep van binnen wilde, namelijk: rust in mijn hoofd. Hierdoor voelde ik steeds minder en leefde ik voortdurend vanuit mijn hoofd. Maar omdat dit geleidelijk aan is gegaan, dacht ik dat dit normaal was. 

Ik weet nog goed dat ik in therapie was en zij met haar handen mijn nek en schouders aanraakte. Hierin mocht ik aangeven wanneer het goed voelde door stop te zeggen. Ik had werkelijk waar geen idee, het voelde allemaal hetzelfde. Dus ik zei stop omdat mijn hoofd vond dat ik wel wat moest zeggen. Want niets zeggen is gek, wat zou ze hier wel niet van denken. 

Dit was een teken dat ik jarenlang over mijn eigen grenzen ben gegaan en niet eens meer wist hoe ik moest voelen. Laat staan dat ik wist wat goed of niet goed voelde. Ik heb geleerd om emoties te “durven” voelen. En nee, dat was zeker geen fijn gevoel. Want daar zaten veel emoties die al lang niet meer gezien waren. Maar ik nam mijn verantwoordelijkheid, want ik was er klaar mee om vanuit mijn hoofd te leven. En ja, er ontstond ruimte voor ontspanning en meer rust in mijn hoofd. Door die ervaring ontstond bij mij de bewustwording, dat aandacht voor mijn emoties en gevoelens, de sleutel was om ruimte te creëren voor ontspanning en rust. Iedere keer weer… Is het dan nu klaar? Nee, want het leven is niet alleen leuk. Maar door aandacht te hebben voor mijn gevoel, maakt het mijn leven een stuk makkelijker en lichter.

Voor mij was het een lange weg… Juist door deze weg, weet ik nu, dat het simpeler en eenvoudiger kan. Als ik maar eerder had durven voelen en eerlijk had durven zijn naar mijn gevoel dat er iets niet klopte. En juist daar zit de uitdaging, want we maken het vaak zo ingewikkeld voor onszelf. Door te zeggen dat het zo erg nog niets is of we het wel alleen kunnen.

Wat we ons niet beseffen, is dat we alleen maar meer krijgen van wat we niet willen, namelijk spanning en onrust. Herken jij je in mijn verhaal? En wil jij meer rust en ontspanning ervaren? En voel jij dat er iets niet klopt, maar weet je niet goed wat je hiermee kan? Dan is nu het moment om aandacht te schenken aan jou en jouw gevoel.

En ja, dit kan moeilijk zijn om dit alleen te doen. Graag loop ik met je mee op jouw pad. Juist omdat je zo gewend bent om je aandacht naar buiten te richten. En ik je wil laten voelen hoe je met simpele en eenvoudige stappen, weer ruimte en ontspanning kan ervaren. Want ik gun jou ook een leven met aandacht! Aandacht voor de dingen die er écht toe doen. 

Tijd voor jezelf

TIJD VOOR JEZELF 💖💖

29 mei 2020

Er zijn altijd redenen waarom je die niet zou pakken. Want andere dingen lijken altijd belangrijker. Met als gevolg dat je aan het eind van de dag nog niet dat moment voor jezelf hebt gepakt.

Wat als je dat moment voor jezelf wel zou pakken? Wat zou er dan gebeuren? En nog beter: hoe zou je je dan voelen? En wat voor effect heeft dat op jouw omgeving en de rest van de dag?

Vanmorgen stelde ik deze vragen aan een dame die deelneemt aan Mind-Walk. Ze ervaart zoveel voordelen, toch pakt ze thuis niet de tijd voor een wandeling. Als ze prioriteit geeft aan zichzelf, dan zou ze een eind gaan wandelen en Mind-Walk oefeningen doen. Heerlijk even niets en terugkomen met meer rust en energie. Wat mij helpt om relaxed de dag door te komen. Hier heb ik niet alleen zelf baat bij, maar mijn hele omgeving.

Een mooi moment van bewustwording. Tijd spenderen met jezelf en opladen in de natuur is ook lief zijn voor jezelf. Hoe is dat voor jou? Hoe laad jij je tijdig weer op?

Heb je het gevoel dat je hier begeleiding in kan gebruiken? Graag wandel ik met je mee op jouw Mind-Walk pad.

Zo gaat het niet meer

❗️🆘 Zo gaat het niet meer, er MOET NU wat gebeuren 🆘

05 februari 2020

Dit is wat een moeder tijdens de eerste afspraak tegen mij zei. Vanuit het moeten is ze altijd bezig, ervaart veel onrust en spanning. Hierdoor komt ze niet tot rust en is vaak geïrriteerd. Juist als dingen niet gaan zoals zij dat graag wil. (En met kinderen, gebeurt dat nog wel eens😅.) Het voelde voor haar alsof er een bom ontplofte en ze geen controle heeft over haar reactie. Dit vond ze nog wel het vervelendste.

🍀❗️

Om te gaan werken met je gedachten en overtuigingen, is het belangrijk dat er eerst ruimte ontstaat in het hoofd. En dat kan alleen door te zakken en voelen. Iets wat heel moeilijk is, als je altijd maar door gaat en niet weet hoe je je moet ontspannen. Dat is ook wat ze zei: Maar hoe dan?

🍀

We zijn op een bankje gaan zitten. En de situatie weer voor ons gehaald. En vooral de boosheid weer op laten komen. En nu STOP: waar voel je dit? En wat voel je dan? Want als je dit kan voelen, dan weet je hoe de emotie zich uit in je lichaam, nog voor je reageert.

Vervolgens hebben we die boosheid wat aandacht gegeven, door de emotie er te laten zijn. Door ernaar toe te ademen, voelde ze ruimte en ontspanning.

🍀

Een mooie bewustwording met nog meer inzichten. En nu mag ze het in haar dagelijks leven integreren. Leren door te proberen.

Herkenbaar? Met dit inkijkje, wil ik je inspireren om eens wat vaker stil te staan. En de signalen van je lichaam serieus te nemen. En vooral aandacht te hebben voor jezelf. Wil je meer weten over wat ik voor jou kan betekenen? Stuur me een bericht met een 🍀, en ik neem contact met je op.

Wat wil ik?

Wat wil ik? – ik blijf niet langer voldoen aan verwachtingen

22 januari 2020

“Ik doe het wel, komt goed! “ Het waren bijna standaard uitspraken van mij…. Die gedrevenheid en prestatiedrang kwamen overal in terug. Vooral op werkgebied. Zo vond ik een baan als intercedent, maar vond mijn leidinggevende mij niet commercieel genoeg. Voor mij wat dat een reden om te bewijzen dat ik het wel kon. Het lukte, maar ik werd er niet gelukkig van. Uiteindelijk startte ik als shopmanager in een winkelketen. Daar ging het harde werken gewoon door. Ik bleef mijzelf bewijzen, voldoen aan de verwachtingen, niet opgeven en doorgaan.

Ik was alleen maar bezig om te bewijzen dat ik het kon. Want door te presteren werd ik gezien en gewaardeerd. Doordat ik alsmaar doorging, kon ik niet meer stilstaan en mezelf de vraag stellen: WAT WIL IK? Ik vond het lastig dit los te laten. Zeker omdat mijn gevoel van eigenwaarde in sterke mate afhankelijk was geworden van mijn prestaties en succes.

En ergens was ik hard aan het wegrennen voor mijn eigen angst. De angst voor het niet weten. Niet weten wat ik nou echt wou? Want diep van binnen wist ik dat dit mij niet gelukkig maakte en hierdoor voelde ik me nog meer onzeker.

Inmiddels ben ik dankbaar voor mijn weg en weet ik wat ik wil en waar ik me goed bij voel. Verbinding (met mezelf en anderen), rust, bewegen, balans en plezier. Hoe? Ik ben het gaan aankijken. Het gevoel van angst, onzekerheid en onrust. Hier zit het in. Precies bij het gevoel en het serieus nemen ervan. Daarvoor is zelfinzicht en zelfliefde nodig. Het oké durven zijn met het feit, dat het niet klopt en dat je niet precies weet hoe dan wel. Daarin kwetsbaar mogen zijn, past (nog) niet in onze maatschappij. Het is daarom een extra grote uitdaging er wel bij stil te durven staan en heel bewust een pas op de plaats te maken. Om vervolgens met jezelf op pad te gaan en te ontdekken wat het is, waarmee je worstelt en helder te krijgen hoe jij het wilt.

Herken jij jezelf hierin? Ik snap dat dit niet makkelijk voor je is. Maar het is nog veel makkelijker om ervoor weg te lopen en je kop in het zand te steken. Ik weet hoe je je voelt en wil je graag inspireren om op tijd die verbinding te herstellen. Gewoon door aandacht aan jezelf te geven en stil te staan. Want alles begint met aandacht. Aandacht voor jezelf. Voor het moment. Voor het leven. En voor de ballen die JIJ hooghoudt.

Wil je meer weten over wat ik voor je kan doen? Laat het me weten en stuur me een bericht. Lieve groet, Annemarie.🌺

Stop!

🚫STOP🚫, ik verzet me niet langer tegen verandering!

15 januari 2020

Jarenlang heb ik mijn perfectionisme gericht op mijn huishouding, mijn werk, mijn kleding en op hoe ik overkom op anderen. Een perfect ingepakte vaatwasser, perfect opgevouwen was, perfect gevulde winkel, perfect gestylde outfits, perfect opgeruimde zolder. En als er bezoek kwam, dan was dit gepland en in een opgeruimd huis.

🍀

Het voelde veilig als alles ging zoals het zou “moeten”. Ik hield hiermee de controle over situaties. Maar zodra het anders ging, werd ik onrustig. En nam de angst voor kritiek en afwijzing toe. En daarmee het gevoel van niet goed genoeg zijn.

🍀

Als je tevreden bent met jezelf dan hoeft je niet zo je best te doen. Als je jezelf genoeg waardeert, hoef je niet allerlei extra taken op je te nemen. Waardoor je je agenda en je huishouding zo strak moet organiseren omdat anders alles in de soep loopt. Als je jezelf accepteert zoals je bent, hoef je je ook niet druk te maken over wat anderen van je zouden denken.

🍀

Hoe ik de controle heb weten los te laten? Heel simpel. Door iedere dag stil te staan bij alles wat ik van mezelf moest. Dit juist te laten en te voelen waar de onrust zit. En bewust stil te staan bij dit gevoel door het aandacht te geven. In het begin is dit moeilijk. Maar hoe vaker ik het deed, hoe rustiger ik werd. En kreeg ik steeds meer de regie en daarmee mijn zelfvertrouwen terug.

🍀

Ik laat me niet meer “lijden” door dit stemmetje in mijn hoofd. Want een perfect mens is oersaai! Nu richt ik mij op gezelligheid, op tevreden en gelukkig zijn. Verlang jij hier ook naar? Neem contact met me op, dan gaan we samen op weg naar meer vertrouwen, minder belemmerende gedachten, meer rust en meer ontspanning.

Luisteren naar je lichaam

Durf jij te luisteren naar jouw lichaam?

29 november 2019

Vandaag gingen mijn gedachten terug naar Black Friday 2018. Dit was de dag dat ik bij mijn werkgever heb aangegeven dat ik zo niet verder kon. Ik was mijn uren steeds meer aan het uitbouwen en voelde die 32-urige werkweek “weer” in mijn nek hijgen. Ik was bang om “weer” uit balans te raken. De belangrijkste vraag die ik me toen heb gesteld: Wat wil ik?. Diep van binnen voelde ik een enorm verlangen naar de vrijheid om te ontdekken. Maar mijn hoofd vond hier nog van alles van. Want je geeft geen oude schoenen weg, voor je nieuwe hebt.

Dus besloot ik een week vakantie te nemen om deze keuze te overwegen. En heel eerlijk, het scenario van blijven, was al snel van de baan. Want ik paste niet meer in een leidinggevende functie binnen de Retail. En dat wist ik, maar de gevolgen waren ook nog zo spannend en niet te overzien. De financiële onzekerheid maakte mij onzeker. Dus heb ik dit helemaal uitgezocht en onderbouwd voor mezelf.

En een week later heb ik een gesprek gehad over mijn verlangens. Vooraf was ik ontspannen, want ik wist wat ik wilde en dat voelde goed. En uiteindelijk hebben we een gezamenlijke oplossing gevonden. Een belangrijke stap voor mij, want ik durfde te luisteren naar mijn lichaam. En ik was eerlijk naar mezelf en dit gaf vertrouwen, ondanks alle onzekerheid.

Nu wil ik niet zeggen dat je jouw baan op mag zeggen. Maar wel om eerlijk te zijn naar jezelf. Jouw lichaam geeft aan wat wel of niet goed voor je is. De vraag is of jij ernaar durft te luisteren?

Rotonde

Rotonde

07 november 2019

Iedere dag sta je voor keuzes. In mijn keuzes vraag ik mezelf altijd af: wat wil ik?. Het antwoord zit in mijn lichaam. Mijn buik zegt mij wat wel en niet te doen. Is het er rustig en stil? Dan is het ok. Voel ik een knoop of spanning in mijn buik? Dan wil dit mij iets vertellen.

Ik vergelijk het met een rotonde (of vijfsprong)….

Als het goed is, dan is er niets aan de hand. Dan rij je fluitend over de rotonde, zonder hierover na te denken. Maar wat nou als je wel een knoop of spanning in je buik (of lijf) ervaart? Voor mij is dit een signaal dat het niet klopt. En soms kan je hier niet direct woorden aangeven. En dan is zelfonderzoek en aandacht nodig.

Deze week voelde ik dit ook. En ik kan niet anders dan hier eerlijk naar zijn. Want ik weet dat als ik ja zeg, ik hard ga werken en ga voldoen aan de verwachtingen van anderen. En daarmee in een spagaat kom, waarin ik uit balans raak en wiebelig wordt. Dit is “de afslag terug naar af”. En dit is niet wat ik wil, ik wil de regie houden.

Dus ben ik stil gaan staan (in het midden op de rotonde) en ben met aandacht gaan kijken naar de dingen die spelen en wat dit met me doet. En mijn gevoel wilde duidelijk maken dat ik op een grens stuitte. En door eerlijk naar mezelf te blijven en mezelf daarmee de vraag te stellen: “wat wil ik? Kon ik nee zeggen en dit zorgde ervoor dat ik de regie weer terug pakte. En vanuit balans, energie en ontspanning weer vooruit kon! En vervolgens iedere afslag weer fluitend kon nemen.

Hoor jij de kleine signalen van je lichaam? En wat willen ze jou vertellen? Welke afslag kies jij? Het klinkt simpel en dat kan het zijn. Als jij dit wilt, kan het anders! Want wanneer je stil durft te staan, ontstaat er ruimte. Ruimte voor jou, je gevoel en je gedachten. Met deze inzichten is het aan jou om bewust te kiezen voor jezelf!

Social Media

Let's
connect!

Blog

Lees mijn laatste blog en je bent weer helemaal op de hoogte!

Lees verder

Contact

Mail me voor meer informatie of een GRATIS kennismakingsgesprek!

Mail Annemarie
^