...

Kies voor jezelf en jouw leven. Jij bent het waard, echt waar!

Neem contact op!

Over mij

Ik was die hardwerkende moeder, die succesvol wilde zijn in haar werk. Stond altijd klaar voor anderen en cijferde mijzelf compleet weg. Dag in dag uit was ik bezig en moest ik van alles van mezelf. Mijn leven speelde zich af in mijn overvolle en drukke hoofd. Het leven veranderde in een ratrace, waarin ik alle ballen hoog hield en er geen ruimte meer was om te ontspannen, tot rust te komen en te genieten.

Dat ik mijzelf langzaamaan verloor, had ik niet op tijd in de gaten. Mijn eigen bal had ik allang laten vallen, maar het niet opgemerkt. Te druk met al het andere.

Het vuur en de passie, dat mij zo kenmerkt, was gedoofd.

Het was maart 2018. Daar lag ik. In bed. Met in mijn hoofd alleen maar soep. Waar ik normaal gesproken altijd oplossingen had, kon ik nu werkelijk niets bedenken. Ik sliep niet en had het idee, dat de hele wereld tegen mij was. Kort gezegd waren er op dat moment drie dingen, waar mijn leven om draaide: werken, slapen en het huishouden. Koste wat het kost, hield ik deze drie ballen in de lucht. Maar waar was mijn bal? Had ik hem laten vallen en dat niet opgemerkt? Of had ik mijn bal nooit bewust opgepakt? Was ik wel écht onderdeel van het jongleerspel geweest? Allemaal vragen, waar ik op dat moment nog niet bij stilstond, maar waar uiteindelijk alles om bleek te draaien.

“Mijn burn-out heeft mijn leven in beweging gebracht door me compleet stil te zetten.”

Niemand zag het aankomen. Ik zag het zelf ook niet. Gedreven als ik ben. Ik ben er op de ‘harde’ manier achter gekomen, dat doorzetten ook tegen je kan werken. Als je niet eerlijk kunt zijn naar jezelf en je omgeving. Als je niet voelt en erkent, dat het niet goed met je gaat. Dan wordt doorgaan, een overlevingsmechanisme, die je uiteindelijk sloopt. Het haalt je namelijk compleet bij jezelf vandaan.

Lessen voor het leven

Stilstaan, met aandacht kijken, lief zijn voor mijzelf en erkennen wat ik nodig had, heeft me laten zien wie ik ben en wat ik te bieden heb. Ik kwam erachter waar het voor mij omgaat in het leven en wat ik was kwijtgeraakt. De vragen die ik mijzelf stelde, leverden mooie en inspirerende antwoorden op. Maar deze antwoorden, zo wist ik, waren niets waard als ik er niet naar zou gaan leven…

Keuzes durven maken

De burn-out leerde me, dat we veel te hard zijn voor onszelf. Er is weinig ruimte voor compassie, zelfliefde en zelfvertrouwen in een wereld, die draait om doorgaan in plaats van stilstaan. Aandacht voor het moment en jezelf is er niet of nauwelijks, omdat je voortdurend wordt afgeleid door dingen buiten jezelf. Er is altijd wel een deadline, een speelafspraakje, een verjaardag of een boodschappenlijstje dat op je wacht. Toch kun je hierin bewust kiezen, ondervond ik.

Net als in mijn werk. Het paste al langere tijd niet meer. En dus besloot ik in goed overleg te stoppen en het over een hele ander boeg te gooien. Ik startte aan de MARK Academy voor levenskunst met de opleiding tot Leefstijl- en Vitaliteitscoach en verdiepte me vervolgens in Ademhaling, Energie & Focus, Mind – Walk en Visueel Coachen.

Een burn-out is niet nodig

Vanuit mijn eigen ervaring is mijn visie, missie én passie ontstaan. Als coach en trainer zet ik me in voor een wereld, waarin we veel meer leven vanuit aandacht. Voor het moment, voor onszelf én voor de ander. In het bijzonder ben ik er voor de werkende moeder, omdat ik weet hoe het is om al die ballen hoog te houden en aan den lijve heb ondervonden wat een burn-out met je doet.

Laat het niet zover komen. Sta stil en kijk met aandacht.

Kies voor jezelf en jouw leven. Jij bent het waard, echt waar!

Meer over mij...

Ik ben moeder van een prachtige zoon Tygo en
vrouw van mijn lieve man Jos.

Sinds mijn geboorte woon ik al in Neede.

Mijn vooropleiding is Management Economie & Recht.

Ameland is mijn favoriete vakantieplek.

Ik hou ontzettend van spelen; huppelen, schommelen,
bouwen met LEGO en dansen.

Jazzdance doe ik al sinds mijn zesde.

Koraalrood is mijn lievelingskleur.

Vroeger wilde ik dierenarts worden.

Ik ben fan van heerlijke geuren in huis, dol op witte bloemen,
hou van hardlopen, maak bewuste voedingkeuzes en
drink mijn koffie zwart.

Als mens, moeder en coach sta ik voor vertrouwen,
aandacht en verbinding.

En last but not least:

Genieten van de kleine dingen in het leven, daar gaat het voor mij om en
daarvoor laat ik nu gerust één of meerdere ballen vallen!

Social Media

Let's
connect!

Blog

Lees mijn laatste blog en je bent weer helemaal op de hoogte!

Lees verder

Contact

Mail me voor meer informatie of een GRATIS kennismakingsgesprek!

Mail Annemarie

Jij bent het meer dan waard!

Iedereen verdient een leven vol waardevolle momenten. Een leven gevuld met aandacht voor de dingen, die er echt toe doen. Een leven, waarin je kan zijn wie je bent en waarin je balans, energie en ontspanning ervaart. Daarvoor moet je keuzes durven maken en op bepaalde momenten heel bewust kiezen voor jezelf. Zeker wanneer je voelt dat het ergens niet (meer) klopt. Dan is er zelfonderzoek nodig. Een moment van stilstaan en met aandacht kijken naar de dingen, die spelen en wat dit met je doet.

Want wanneer je stil durft te staan, durft te luisteren en te kijken naar jezelf en oké kunt zijn met wat er op dat moment is, ontstaat er ruimte. Ruimte voor jou, je gevoel en gedachten. Dan komt er ruimte voor inzicht. Inzicht in de vele ballen, die je onbewust hooghoudt. Dan is er ruimte om bewust te kiezen voor welke je wilt neerleggen en wat de eerste stap is (terug) naar JOUW LEVEN.

^